Opening op 1 april


Het aanboren van onverwacht expertschap voor taaie maatschappelijke vraagstukken. Dat doen we in de Nacht Club Academie: hoe werk je aan wijken die veilig zijn én voelen, en hoe creëer je openhartige ontmoetingen tussen wie woont in en werkt aan buurten en wijken?


De Nacht Club Academie is dé plek voor wijkagenten, ambtenaren, bewoners en ontwerpers om samen vorm te geven aan ontmoeting in de wijk. Rond vragen als: hoe werk je samen aan fijne, veilige en vertrouwde wijken? Welke handvatten biedt social design, en welke inspiratie biedt de nacht bij het creëren van openhartige en gelijkwaardige ontmoeting?

Social design als aanpak
Leren van en met andere gemeenten
Maak een Nacht Club voor jouw wijk


Programma 2022


Op 1 april openden we De Nacht Club Academie met een dag vol uitwisseling en inspiratie in Rotterdam. Eind juni start het programma van de Nacht Club Academie.

Aan dit programma kunnen maximaal 6 teams uit zes wijken meedoen.
Deelnemende teams zullen in 7 maanden in een aantal ontwerpstappen elk nieuwe Nacht Clubs creëren.

Wil je meer informatie over dit programma ontvangen, stuur dan een bericht naar contact@denachtclub.com.


 De Nacht Club: een veilige plek voor onveilige onderwerpen 


Bewoners en professionals ontmoeten elkaar in het donker van de avond en nacht. Juist op plekken en momenten die onveilig voelen creëren we openhartige en gelijkwaardige gesprekken, en zo ontstaat nieuw vertrouwen. De nacht is onze inspiratie en ons decor. De Nacht Club is ontstaan in Rotterdam Zuid en breidt zich nu uit in Nederland en België. De Nacht Club is een social design aanpak, gericht op het creëren van nieuwe vertrouwensrelaties en samenwerkingen tussen de verschillende mensen die wonen en werken in en aan de wijk.